Probleemnagels

Hey guys,

Hier ben ik weer met een blog. Deze keer gaan we het hebben over Probleemnagels. Helaas is niet iedereen gezegd met mooie lange nagelbedden en gezonde nagelplaten. Of heb jij bijvoorbeeld als jong meisje je vinger tussen de deur gehad, waardoor jou nagelplaat een vervorming heeft. Als jou nagelplaat op een onnatuurlijke manier uit je nagelmatrix groeit, noemen wij dit een probleemnagel. In deze blog ga ik je vertellen over de verschillende soorten probleemnagels, en hoe wij deze het beste kunnen behandelen!

Als eerste heb je de haviknagel, deze kenmerkt zich door het steil omlaag groeien bij de vrije rand ( je witte randje!). Dit komt erg vaak voor en is erg vervelend, vaak zie je namelijk dat als je deze nagels gaat behandelen met tips, dat de tip los zal laten waardoor je kunstnagels zullen afbreken. Daarom werken wij bij haviksnagels met sjablonen. Deze blijven beter zitten bij dit soort probleemnagels. Wel is het belangrijk dat de klant vaker terugkomt, omdat deze nagels goed onderhouden moeten worden. Dit is vooral omdat haviksnagels eerder lucht zullen pakken en dus breekbaarder zijn.

Een ander soort probleemnagel is de ski-jumpnagel. De ski-jumpnagel kenmerkt zich door de vrije rand die omhoog groeit. Een andere benaming voor deze nagels is ook wel lepeltjesnagel. Deze nagels zijn vaak ook heel plat van structuur wat ze erg onaantrekkelijk maakt. Ook dit soort nagels behandelen wij met sjablonen. Zo creëren wij een mooie C-curve in de nagel en ook een mooie bolling. Dit creëert een aantrekkelijke nagel die er mooi en natuurlijk uitziet.

Naast de vervormingen in de nagelplaat hebben we ook probleemnagels die veroorzaakt worden door een bacterie of infectie. Een van de meest voorkomende problemen zijn dan ook de kalk- en/of schimmelnagels. Bij een slechte hygiëne van nagelstyliste of klant kan het voorkomen dat de nagel geïnfecteerd wordt met schimmel. Dit veroorzaakt  voor een gele of groene verkleuring in de nagel. Schimmelnagels zijn tevens ook erg besmettelijk, dus let op! Op deze nagels worden geen kunstnagels gezet, omdat de nagels goed verzorgd moeten worden en dus niet afgesloten kunnen worden door kunstnagels. Als de schimmel niet weggaat na behandeling met zalf of een schimmel pen, ga dan naar de huisarts voor advies. Een nagel die eenmaal geïnfecteerd is met schimmel, is altijd gevoeliger voor nieuwe besmetting.

Er is geen permanente behandeling voor probleemnagels. Wel kun je ze door middel van nagelstyling een aantrekkelijker uiterlijk geven en zo dus ook je handen een mooier uiterlijk geven. Schimmelnagels zijn daarentegen wel te voorkomen door het hanteren van een goede hygiëne. Zorg ook altijd dat de nagelstyliste waar jij de nagels laat zetten, goedgekeurd is qua hygiëne. Dit voorkomt problemen!

Ik hoop dat jullie nu iets meer weten over de verschillende soorten probleemnagels. Ook hoop ik jullie in mijn volgende blog weer te zien, deze zal gaan over de pro's and con's of Gel and Acryl.

Liefs xo

Laura

Reacties

Populaire posts van deze blog

Anatomie van de nagel

Nailart technieken